9 січня, 2020

Провели конкурс ім. Архипа Тесленка

ПРАГА, Чеська Республіка. – Комісія з нагородження Премією ім. Архипа Тесленка визначила лавреатів літературної нагороди, засновниками якої є Товариство „Опір Західної України“ та редакція міжнародного незалежного чесько-українського літературного часопису „Мандрівник“.

Протягом 2019 року в редакцію „Мандрівника“ свої твори надіслали письменники Іван Яцканин (Словач­чина), Юлія Драгун (Закарпаття), Лілія Стасюк (Хмель­ницький), Юрій Мате­вощук (Терно­пілля), Сергій Сиваченко (Жито­мирська область), Володимир Поліщук (Кіровоградська область) та інші.

Лавреатом в номінації „Найкращий прозовий твір“ став І. Яцканин за оповідання „Графік смерти“, лавреаткою в номінації „Найкращий поетичний твір“ стала Ю. Драгун. Окремою відзнакою головного редактора „Мандрівника“ Олега Павліва відзначена Л. Стасюк за вірш „І сміх, і радість й гомін тут“.

Лавреатам разом з дипломами бу­дуть вручені збірки книг і поштівок, виданих Товариством „Опір Західної України“ у 2014-2019 роках й числа часопису „Мандрівник“.

Урочисте вручення дипломів та подарунків відбудеться в липні 2020 року в Івано-Франківську.  Редакція „Мандрівника“ оголосила проведення конкурсу на 2020 рік.

Коментарі закриті.