21 липня, 2017

Юні українці взяли участь у таборі в Еспанії

Вечір у таборі Спілки Української Молоді. (Фото: СУМ)

ЛОРКА‚ Еспанія. – Участь у таборі Спілки Української Молоді (СУМ), який відбувся 1-8 липня‚ взяли 72 юних українців з Еспанії і Португалії під орудою виховників з України та США. Їх об’єднало гасло „Великого бажайте!“.

Таборовики слухали гутірки з життя СУМ, обговорювали славні сторінки українських визвольних змагань, знайомилися з біографіями відомих українців, слухали українську музику, вправлялися у танцях і співах, вивчали історію української марки.

Такі табори на Піренеях СУМ влаштовує вже впродовж кількох років, прагнучи об’єднати юнацтво Еспанії та Португалії для жертовного служіння Україні. У висліді в Португалії виникла ініціятивна група зі створення СУМ.

„Усі були згуртовані, веселі, втомлені, але щасливі. Море, сонце, насичена програма створили незабутню таборову атмосферу! Під час прощання не обійшлося без сліз та міцних дружніх обіймів. На мою думку – це найголовніший показник успішности табору“, – вважає головний виховник Оля Кальмук.

„Цього року ми мали більше учасників, повноцінну команду та виховницько-впорядницький склад. Важливу ролю відіграв вишкіл, що відбувся перед табором. Він дав змогу познайомитися між собою виховникам та команді, сплянувати повноцінну програму, – розповів  комендант табору Андрій Фендик. – Приємно було бачити друзів, які таборують з нами вже не вперше. Це тішить та вселяє надії на розвиток організації на цих теренах“.

 

Коментарі закриті.