21 липня, 2017

Українські вдови та їхні діти відпочивають в Ізраїлі 

Представники ізраїльської добровольчої організації „Ізраїльські друзі України“ зустріли першу делеґацію українських вдів. (Фото: „Ізраїльські друзі України“)

ТЕЛЬ-АВІВ. – 11 липня на летовищі ім. Бен-Ґуріона, що поблизу Тель-Авіва, представники ізраїльської добровольчої організації „Ізраїльські друзі України“ зустріли першу делеґацію українських вдів, чоловіки яких загинули в боях з російським аґресором на сході України. З мамами приїхали діти.

Так почав діяти перший сімейний реабілітаційно-оздоровчий табір „Крила“, який готували ізраїльські добровольці протягом двох років. Табір діятиме місяць, по чотири родини щотижня.

Першими приїхали чотири сім’ї полеглих захисників України з Харкова, Запоріжжя, Кременчука та Володимира-Волинського. Впродовж місяця одна з квартир на березі Середземного моря в Ашкелоні стане місцем проживання для 32 мам та їхніх дітей.

„Ніхто і ніколи не поверне дітям батьків, а жінкам чоловіків, але ми подумали, що можемо хоч на кілька днів відірвати їх від думок про війну, – розповів один з ініціяторів і організаторів цього заходу, член групи „Ізраїльські друзі України“ Вячеслав Фельдман. – Гості з України відпочинуть на морі, візьмуть участь в майстер-клясах, відвідають Єрусалим, Мертве море. З ними будуть працювати ізраїльські психологи. Вартість проєкту майже 5,000 дол., які зібрали ізраїльські та українські добровольчі організації. Всі 32 квитки з Києва до Тель-Авіва надали Міжнародні авіолінії України. До проєкту долучилося Посольство України в Ізраїлі та пересічні ізраїльтяни“.

Організатори запрошують спонзорів в Україні, Ізраїлі та США підтримати цей важливий і потрібний проєкт, долучитися до гарних справ і допомогти сім’ях тих, хто віддав своє життя за мирне небо в Україні. Пожертви можна переказати в Ізраїлі на рахунок громадської організації з позначкою „табір“: Bank Hapoalim, Branch 609, Account 72988, Israeli Friends of Ukraine. Будьмо разом!

Коментарі закриті.