6 травня, 2021

Українці Ізраїлю у всесвітній акції „Озеленення плянети“

Перший секретар посольства Ігор Борисенко саджає сосну. (Фото: прес-служба посольства)

ТЕЛЬ-АВІВ. – 13 квітня Ізраїль долучився до міжнародного екологічного проєкту „Озеленення плянети“, який організував благодійний фонд „Озеленення України“, який через Міністерство закордонних справ України звернулося до всіх країн, з якими є в України дипломатичні взаємини, аби дипломатичні службі, українці, які мешкають у цих країнах, теж посадили дерева і в такий спосіб підтримали цей ґльобальний екологічний проєкт.

Українські дипломати та члени української громади охоче відгукнулися на заклик земляків і разом з Єврейським національним фондом висадили дерева в лісі, який називається „Україна“.

Директор лісового господарства Борис Володарський і Світлана Глаз.

Перші саджанці, які заклали підґрунтя для „Лісу України“, були висаджені у 2014 році на площі 120 гектарів. Тепер ліс поповнився соснами. Першу з них від імені дипломатів України висадив перший секретар посольства Ігор Борисенко. Він, зок­рема, сказав, що приємно, що в Ізраїлі є таке місце, куди можна приїхати і відчути себе на батьківщині: „Мені приємно, що Національний земельний фонд Ізраїлю допомагає нам представляти Україну в єврейській державі і ми будемо з задоволенням співпрацювати, щоб розвивати і цей ліс, і взаємини наших країн“.

До акції долучився також голова Всеізральської асоціяції вихідців з України Давид Левін і представники української громади країни.

Сосни висаджені поблизу оливи, яку під час візити в єврейську державу висадив п’ятий президент України Петро Порошенко.

Ліс „Україна“ займає 120 гектарів з 700 гектарів лісів, які ростуть в країні. Чому саме так названо ліс і чому виникла така ідея взагалі розповів співробітник фонду Ігаль Ясинов: „Тому що це повага до України, підтримка і поліпшення зв’язків“.

А зв’язки можуть бути в науковій і практичній сферах. Про те, якими вони мають бути, говорив на урочистій висадці дерев голова лісового господарства Борис Володарський, який звернувся до всіх гарною українською мовою. Співпраця передбачена з міністерствами лісного та водного господарства обох держав і тут головне, крім наукової діяльности, обмін практичним досвідом. А ще є цікаві проєкти розвитку парків.

У насадженні дерев взяли участь другі секретарі посольства Наталя Марикуця, Марина Панченко та радник Ігор Роман.

Коментарі закриті.