6 травня, 2021

Центр „Джерело“ відкриває нові філії

Дитячий реабілітаційний центр „Джерело“.

ЛЬВІВ. – Вже понад 25 років дитячий реабілітаційний центр „Джерело“ працює як самостійний заклад у Львові, зосереджуючись на консультаціях, реабілітаційному лікуванні, навчанні та консультуванні як дітей з особливими потребами, так і їхніх сімей. Занадто довго багато з цих дітей були приховані від загального суспільства, зачинені в будинках та виключені з навчання по школах. Тому що українська система освіти повільно адаптується до інклюзивної освіти, відкриваючи двері шкіл студентам з особливими потребами близько до їхніх домів, „Джерело“ також робить кроки в цьому напрямку.

Нові менші філії „Джерела“ розташовані у різних районах міста, ближче до будинків, де проживають діти. Команда „Джерела“ постійно працює над оновленням та вдосконаленням своїх програм. З 2018 року відкрили п’ять філій, тож окрім основної будівлі на Сихові нові філії щодня приймають вихованців та вихованок з Шевченківського, Залізничного, Личаківського та Франківського районів. Наступним кроком є відкриття шостої філії у Винниках, на передмісті Львова. Загальна площа закладу складатиме майже 300 квадратних метрів і запропонує програми денного догляду для 20 дітей та молоді з особливими потребами, які мешкають неподалік.

На заняттях в центрі „Джерело“.

Львівська міська рада прийняла рішення виділити відповідну будівлю для „Джерела“. Місцева адміністрація надала таку будівлю, і з часом інші державні органи також взяли на себе зобов’язання фінансувати витрати, пов’язані з поліпшенням будинку та конкретними пристосуваннями.

Зараз шоста філія „Джерела“ потребує близько 23 тис. дол., щоб обладнати приміщення спеціяльно пристосованими меблями, проєктором, комп’ютером, ліфтами.

Щоб забезпечити це фінансування та завершення цього будівельного проєкту, канадські донори зголосились забезпечити необхідну частину витрат, як зазначено у проєкті бюдже­ту Львівської обласної ради. Друзі „Джерела“ через Канадсько-Українсь­ку фундацію (CUF) зобов’­яза­лися забезпечити обіцяні кошти громадськими внесками.

Можна пожертвувати на цей вартісний проєкт з допомогою Канад­сько-Української фундації.

Пожертву можна вислати чеком на адресу:
Canada-Ukraine Foundation – Dzherelo Fund, 620 Spadina Ave., Toronto, ON Canada M5S 2H4, або електронно на адресу Канад­сько-Української фундації, вибираючи Dzherelo Fund. https://www.cufoundation.ca/dzherelo-childrens-rehabilitation-centre/

Коментарі закриті.