6 травня, 2021

Україна та Ізраїль грали в теніс

Переможці турніру (зліва): Аві Лахьяні (Ізраїль), Ерік Уллехаг ( Королівство Швеція), Максим Кравцов (Україна). (Фото: Тетяна Гур)

ТЕЛЬ-АВІВ. – 16-17 квітня відбувся перший україно-ізраїльський товариський тенісний турнір. Змагання організувало Посольство України в Ізраїлі за спонзорської підтримки українських та ізраїльських бізнесових кіл. Турнір зібрав майже 150 учасників, спостерігачів, уболівальників. Були присутні представники української громади Ізраїлю та делеґація політиків і підприємців з України. Поборотися за нагороди прийшли дипломати з Литви, Біло­русі, Казахстану, Німеччини, Грузії, Туреччини, України та представники Міністерства закордонних справ Ізраїлю, Асоціяції з тенісу, бізнесових кіл, засобів масової інформації.

Промовляє Посол України Євген Корнійчук.

Відкриваючи офіційну частину змагань Посол України Євген Корнійчук зауважив, що мета заходу – розвиток двосторонніх дипломатичних взаємин України та Ізраїлю, бізнес-партнерства, співпраці у сфері культури та спорту, а також зміцнення міжнародних зв’язків і контактів. „А ще ми хотіли скористатися тим, що Ізраїль успішно долає незгоди з пандемією, зібрати разом дипломатів, аби просто спікувалися, відпочивали, демонстрували свої можливості в такому популярному виді спорту, як теніс“, – додала засновниця і генеральна директорка українсько-ізраїльського форуму іновацій Ґльо­бальна ізраїльська ініціятива,( Global Israeli Initiative) Алена Новгородська, яка була однією з організаторів тенісного турніру.
Змагалися любителі тенісу у двох категоріях – одинаків та парні.

Перше місце в категорії одинаків посів Посол Королівства Швеція Ерік Уллехаг. Його нагороджено Кубком, який має статус перехідного і в наступному році, аби він залишився у посла зі Швеції, йому доведеться знову демонструвати свою майстерність.

Друге місце в турнірі посів президент Ізраїльської асоціяції тенісу Аві Лахьяні. Третю нагороду отримав перший секретар з економічних питань української дипломатичної місії Максим Кравцов. „Мені приємно, що посів призове місце серед таких досвідчених спортсменів. Це гарна нагорода“, – сказав він і додав, що все життя займається тенісом і плаванням.

Алена Новгородська

Посол Е.Уллехаг висловив подяку організаторам заходу і зазначив, що Швецію та Україну єднають не лише кольори національних прапорів, але й тісні дружні взаємини. Він наголосив на незмінній підтримці Швецією суверенітету та територіяльної цілісности України.

В Ізраїлі тенісна асоціяція заснована в 1950 році та є національним керівним органом в країні, реґулює організацію ізраїльських тенісних ліґ, турнірів, участь Ізраїлю в Кубку Девіса і тенісних турнірах за кордоном. Федерація тенісу України молод­ша за ізраїльську, вона зареєстрована в 1998 році, але теж має успіхи.

Коментарі закриті.