29 вересня, 2017

Полтавські аґрарії відвідали Ізраїль 

Українські та ізраїльські аґрарії у садовому підприємстві. (Фото: Асоціяція ізраїльських аґраріїв)

ТЕЛЬ-АВІВ. – 4-7 вересня на запрошення Асоціяції сприяння розвиткові і співпраці „Ізраїль-Україна і країни СНД“ гостями держави були українські аґрарії з Полтавської области. Вони взяли участь у семінарі „Передовий досвід і досягнення аґрарного сектора Ізраїля“. Це було знайомство з новими науковими розробками, технологіями та досягненнями ізраїльських вчених і практиків в різних галузях аґрарної промисловости.

Очільник делеґації, заступник голови обласної адміністрації з питань сільського господарства Роман Товстий розповів, що делеґація їхала до Ізраїля поділитися і власним досвідом в питаннях переробки і збереження молочних продуктів, вирощування великої рогатої худоби та зернових на полях Полтавщини, а у своїх колеґ взяти найкраще в організації і спорудженні зрошувальних систем та очищенні стічних вод, де Ізраїль – провідна країна світу.

На семінарі виступили президент Асоціяції сприяння розвитку і співпраці Леон Табаков, керівник торгової економічної місії України в Ізраїлі Микола Тараненко, заступник керівника департаменту сільського господарства і екології ізраїльського Інституту експорту Ейяль Цахор, а також Р. Товстий.

Відбулися практичні заняття. Гості відвідали виробництво обладнання для переробки молока та одну з тваринницьких фарм країни. За підсумками зустрічі підписаний протокол співпраці ізраїльської Асоціяції з Полтавською адміністрацією і програма роботи на найближчі півроку.

Коментарі закриті.