11 лютого, 2022

Україна: реальний погляд на події

„Маємо не допустити тиску на Україну з вимогою поступок її геополітичного курсу до ЕС і НАТО“. Про це Президент СКУ Павло Ґрод заявив у ході панельної дискусії  „Україна: реальний погляд на події“, котра відбулася за участи українських та світових безпекових експертів 2 лютого. У підсумку розмови експерти визначили 5 стратегічних  кроків на підтримку України у протидії аґресії з боку Росії.

Твердо відстоювати позиції України – саме таким має бути перший крок на протидію аґресорові.

Пітер Дікінсон, головний редактор „Ukraine Alert“ відзначив, що українське суспільство стало чутливіше розрізняти дезінформацію. На додачу до подальшого посилення інформаційної безпеки відзначив важливість надання Україні озброєння для захисту. “Озбройте Україну! Надайте Україні захисне озброєння, передусім – критично необхідні засоби протиповітряного захисту“ – закликав до готовности в допомозі світову спільноту П. Дікінсон.

Важливу ролю Німеччини підкреслив генерал-лейтенант (у відставці) Бен Годжес, керівник стратегічних досліджень Центру аналізи европейської політики (CEPA) та порадив зосередити зусилля довкола здатности Німеччини проявити більшу рішучість у підтримці України.

“Путін прагне нав’язати Україні своє бачення Мінських угод, тож світ має бути пильним, –  зазначив у своєму слові Павло Клімкін, Міністер закордонних справ України (2014-2019 рр.). –  Загроза Україні означає загрозу всім іншим країнам реґіону. Захищайте Україну!“.

“Світ мусить тримати єдність, щоб стримати та зупинити російську аґресію“ –  підсумувала дискусію модераторка Орися Луцевич, керівниця Українського форуму в рамках програми Росія та Евразія в Chatham House.

Твердо захищати незмінність стратегічного політичного курсу України до ЕС і НАТО, об’єднува­ти зусилля в захисті України від аґресора, зміцнювати спільну стійкість демократичного світу перед загрозами з боку Росії,  посилювати лідерську ролю Німеччини у захисті України та  об’єд­нувати міжнародні зусилля на підтримку України, – такими акцентами підсумували дискусію учасники.

СКУ

Коментарі закриті.