11 лютого, 2022

Зустрілися прем’єр Нідерляндів та президент України

Президент України Володимир Зеленський (праворуч) під час зустрічі з Прем’єр-міністром Королів­ства Нідерлянди Марком Рютте. (Фото: Прес­служ­ба Президента України)

КИЇВ. – 2 лютого Президент України Володимир Зеленський мав зустріч з Прем’єр-міністром Королівства Нідерлянди Марком Рютте, який прибув з робочою візитою. Вони відзначили майбутню 30-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Королівством Нідерлян­ди та заявили про свою прихильність розвитку й подальшому поглибленню всебічного двостороннього партнерства в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес.

Прем’єр-міністер М. Рютте підтвердив непохитну підтримку суверенітету й територіяльної цілісности України в межах її міжнародно визнаних кордонів перед лицем аґресії Росії проти України, що триває, та нинішнього нарощування військ поблизу українських державних кордонів.

Лідери двох країн підтвердили свою прихильність збереженню тиску на Росію з метою припинення тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, зокрема у форматі міжнародної Кримcької плятформи.

Президент В. Зеленський висловив вдячність за підтримку нідерляндської сторони в реабілітації українських військовослужбовців, які постраждали під час збройного конфлікту, що триває. Прем’єр-міністер М. Рютте оголосив, що Нідерлян­ди розширять цю підтримку, щоб надати реабілітаційну допомогу більшій кількості поранених українських військовослужбовців у межах цієї програми.

Лідери зобов’язалися продовжувати пошуки правди, справедливости та відповідальности для 298 жертв збитого рейсу MH17 та їхніх близьких.

Пресслужба Президента України

Коментарі закриті.