23 червня, 2022

Суд заборонив ОПЗЖ

КИЇВ. – Восьмий апеляційний адміністративний суд 20 червня заборонив діяльність політичної партії „Опозиційна платформа – За життя“. Судове засідання відбувалося в закритому режимі. Представник партії ОПЗЖ брав участь у судовому засіданні онлайн. Усе майно, кошти та інші активи цієї партії суд постановив передати у власність держави. Це стосується обласних, міських і районних організацій політичної партії, а також первинних осередків та інших структурних утворень. Парляментська фракція ОПЗЖ складалася з 44 народних депутатів, однак після початку широкомаштабної війни Росії проти України з неї почали виходити її члени, а згодом сама фракція припинила свою діяльність

Частина депутатів створила нову групу „Платформа за життя та мир“, а інша долучилася до депутатської групи „Відновлення України“.

1 червня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, у якому пропонують законодавчо ухвалити механізм, що дозволить усунути ексдепутатів ОПЗЖ від роботи в парляменті. 

Юрій Бойко, який очолює у парляменті депутатську групу „Платформа за життя та мир“, вважає рішення суду про заборону „Опозиційної платформи – За життя“ правовим нігілізмом та грубим порушенням прав партії. На його думку, аргументи, які були наведені в суді на користь заборони ОПЗЖ, сьогодні можна застосувати до будь-якої політичної сили в Україні. ОПЗЖ оскаржуватиме рішення про її заборону. 

 

Коментарі закриті.