21 липня, 2022

Свято в парку „Золоті Ворота“

Свято в парку „Золоті Ворота“. (Фото: Микола Гринь)

У напрочуд мальовничій місцевості живописного парку „Золоті Ворота“, що поблизу Сан-Франциско, 10 липня ініціятивні представники  української громади Кремнієвої долини запросили співвітчизників на благодійний безалкогольний пікнік.

З такою пропозицією вони звернулися через соціяльні мережі до тих, хто вважає себе українцем, взяти участь у своєрідній „Коляді“ – давній українській традиції віншувати всіх добрих людей, зичити їм миру, достатку і Божої благодаті. І це вдалося. Учасники зустрічі, хоч нині в нас і не Різдвяно-Новорічний цикл свят, а Івано-Купальський та Петрівський, продемонстрували, що вони пам’ятають, якого вони роду-племені, звідки пішла і постала Земля Руська – Україна. „Колядування“ у тісному родинному колі пройшло вдало. Щедрому спілкуванню кількох сотень родин сприяли вміло підготовлені господинями Оленою Кац, Іриною Рибенко та їх однодумцями українські вареники з найрізноманітнішими начинками, млинці, червоний і холодний борщі, запіканки, фаршировані перці та голубці, налисники та багато інших смаколиків. 

Щедрому спілкуванню гостей фестивалю сприяли вміло підготовлені господинями найрізноманітніші смаколики.

Поруч з ними розташувалися ятки з книгами українських письменників, сувенірами української тематики. Люди мали можливість придбати чоловічі вишиванки, мережані традиційними чорними та червоними та багатобарвними орнаментами жіночі і дитячі блузки й гаптовані сукні. А як же в Івано-Купальські дні дівчатам обійтися без вінка?! Хто бажав, купував їх з штучних квітів. Але було немало бажаючих взяти участь у майстер-клясі з плетіння цих дівочих оберегів з живих квітів і трав. 

За словами організаторів такої літньої родинної „коляди“, зібрані і вторговані під час неї кошти вони відправлять Збройним силам Украї-ни, які нині відстоюють у нелегкій збройній боротьбі з російським аґресором незалежність і волю України, для придбання дрону чи іншої техніки, яка допоможе перемогти рашистів.

Коментарі закриті.