21 липня, 2022

Письменниця повернулася зі США

Тетяна Брукс з подарованим сві­тиль­ником. (Фото: Олександр Вівчарик)

СМІЛА, Черкаська область. – 9 липня в приміщенні Центру громадської організації „Січ” відбулася зустріч громадськості з українською американською письменницею Тетяною Брукс, яка вже видала 12 книг, чимало з яких стали бестселерами. 

Народилася Т. Брукс в Чугуєві, що на Харківщині, але виросла в Черкасах. Вона закінчила в Києві педагогічний інститут, працювала вихователем, психологом, потім, несподівано, кінологом, але, зрештою, стала письменницею, у творах якої тісно переплітаються реальність і містика.

2005 року вийшла заміж за американця і переїхала до США, в Анкоридж. Ця подія лягла в основу її першого роману „Бережіть янголів своїх”. Права на цю книжку викупило харківське видавництво „Віват”.

У США Т. Брукс спочатку працювала в перукарні для престарілих людей, де потоваришувала зі своєю клієнткою Нонною Джонсон. Дізнавшись, що літня жінка свою першу книгу написала в 70 років, Т. Брукс зрозуміла, що їй і поготів нема чого боятися, адже вона давно відчувала велику внутрішню потребу творити. 

На жаль, Аляска не стала для письменниці затишним домом, вона часто хворіла. Усе ж вона стала лавреатом конкурсу, оголошеного з нагоди 100-річчя Анкориджа (2014), і переможцем конкурсу оповідань видавництва Стрельбицького (2015), членом американських організацій „Alaska Writers Guild” та  „49 Writers”. 

2017 року Т. Брукс разом з чоловіком-американцем оселилася в Черкасах, стала членкою Національної спілки письменників України, веде активне громадське життя, пише і видає нові книжки, заснувала міжнародний літературний проєкт для літераторів-початківців Чер.net.k@. Велику популярність серед читачів здобули її твори „Ожеледиця”, „Душа”, „Правдива історія про Того і Болто”. Після розповіді про себе і свою творчість Т. Брукс відповіла на запитання присутніх і подарувала місту свої твори. 

Заступник голови громадської організації „Січ” Денис Балмасов подякував письменниці за її цікаві книжки, за змістовну зустріч, за допомогу ЗСУ і подарував на згадку багатофункціональний світильник, що їх виготовляють волонтери „Січі” для потреб фронту. 

Коментарі закриті.