12 січня, 2023

Святкували у Норт Порті

Виконавці пісень Орест Грицик, Юрій Шевчук, Влодьо Шпічка. (Фото: Віктор Лісничий)

Леся Попель деклямує вірш Володи­мира Сосюри.

НОРТ ПОРТ, Фльорида. – Українсь­ка громада у Осередку ім. св. Андрія відзначила день св. Андрія 11 грудня. Після літургії, яку відправив о. Олег Сацюк, члени і гості завітали до святково прибраної залі на обід з борщем і пиріжками.

Оля Бабчук читає вірш Олександра Олеся.

Святкову програму відкрила культурно-освітня референтка Осередку Віра Боднарук і згадала переказ-леґенду про Апостола Андрія та його провіщення про заснування золотоверхого Києва, столиці України, де засяє благодать Божа. На екрані були показані церкви Києва, збудовані в минулі століття. А переказ про Апостола Андрія і заснування Києва, описані літописцем Нестором у „Повісті Временних Літ“ прочитав Нестор Олесницький.

Ведуча програми Віра Боднарук.

Bірш Олександра Олеся „Початок Києва“ виконала Оля Бабчук, а вірш Володимира Сосюри „Київ“ деклямувала Леся Попель.

Популярну пісню „Києве мій“ виконав соліст Орест Грицик, а „Білі каштани“ та арію „Де згода в сімействі“ з опери „Запорожець за Дунаєм“ виконали Орест Грицик та Юрій Шевчук при супроводі Влоді Шпічки на акордеоні. Присутні виявили своє захоплення чудовим співом гучними оплесками. Голова Осередку Віктор Лісничий, подякував виконавцям програми та присутнім за участь у празнику. Він згадав, що було нелегко приготуватись до свята через гураґан „Іян“.

Нестор Олесницький читає леґенду про заснування Києва.

Осередок зазнав багато шкоди від гураґану і потребує багато направи, як було показано на екрані, тому весь дохід призначений на ремонт Осередку.

Щиру подяку заслужили члени управи В. Лісничий, Дарія Томашоска, Анна Мацілинська, Богдан Боднарук, Наталя Невмержицька, Галя Ліснича, Євген Томашоский, Клара Шпічка та О. Грицик.

 

 

Коментарі закриті.