24 листопада, 2022

Про Голодомор в ООН

У штаб-квартирі ООН під час вшанування пам’яті жертв Голодомору. (Фото: Укрінформ)

НЮ-ЙОРК. – 18 листопада у штаб-квартирі ООН відбувся захід пам’яті жертв Голодомору „Голод як зброя: його довгострокові наслідки для людини та людського розвитку“. Його організували Постійне представництво України при ООН та українська громада США.

Представникам дипломатичних місій при ООН показали документальний фільм американського лікаря українського походження Бориса Буняка „Коли ми голодуємо“ про руйнівний вплив голоду на організм людини, її психіку та розвиток суспільства в цілому.

За словами голови Комітету закордонних справ Українсько-амери­канської асоціяції адвокатів Віктора Рудя, штучний голод використовується Москвою як зброя масового знищення. Він підкреслив, що Росія, яка вважає себе наступницею СРСР, не визнала своєї вини й не понесла відповідальності за злочин геноциду, скоєний в 1932-1933 роках, і продовжує цю політику нині як щодо України, так і інших країн.

Постійний представник Польщі при ООН Кшиштоф Щерський підкреслив, що цілі Росії не змінилися за 90 років: і тоді, і тепер, здійснюючи геноцид, вона прагне „підпорядкувати собі українців і загарбати їхні землі“.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця наголосив на важливості проведення таких заходів у цій організації: „Велика трагедія людства в тому, що воно не винесло урок із тих злочинів, що були скоєні 90 років тому. І зараз відбувається повтор цього на теренах України“.

Коментарі закриті.