24 листопада, 2022

Прем’єр-міністер Великобританії відвідав Україну

Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністер Великої Британії Ріші Сунак оглядають виставку знищеної російської техніки на Михайлівській площі в Києві 19 листопада. (Фото: Пресслужба Прези­ден­та України)

КИЇВ. – Прем’єр-міністер Великої Британії Ріші Сунак 19 листопада прибув до Києва, зустрівся з Пре­зидентом Володимиром Зелен­ським. Він пообіцяв надати Україні додаткову військову допомогу, зокрема 120 зенітних установок, радіолокаційні станції, а також спеціяльне зимове обладнання для військових. Загальна вартість пакета допомоги складе 50 млн фунтів стерлінґів (близько 59.5 млн дол.).

Окрім того, Прем’єр-міністер Британії підтвердив виділення 12 млн фунтів стерлінґів (близько 14.2 млн дол.) для реаґування в межах Всесвітньої продовольчої програми, а також 4 млн фунтів стерлінґів (близько 4.7 млн дол.) для Міжнародної організації з міґрації.

У Києві він поклав квіти до мемо­ріялу загиблим у війні та запалив свічку біля меморіялу жертвам Голодомору, після чого зустрівся із рятувальниками біля пожежної частини.

Коментарі закриті.