22 грудня, 2022

Переможці конкурсу „ВВС”

Фото: BBC/Getty Images

КИЇВ. – „ВBC News Україна” оголосила переможців премії „Книга року BBC-2022“ у трьох номінаціях: книга року, дитяча та есеїстика. Нагороду вручають у партнерстві з Куль­тур­ною програмою Европейського банку реконструкції та розвитку.

Книгою року BBC-2022 став роман „Танці з кістками. Медичний трилер“ Андрія Сем’янківа видавництва „Віхола“, Київ. Переможця оголосила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сімонс.

„Чудово, що Книга року відбувається, нехай і у зміненому форматі, попри російську війну та постійні обстріли. За нинішніх умов це ще один доказ незламности та стійкости українців… Я вірю, що майбутнє світу в буквальному сенсі пишеться зараз в Україні, а її творцями є всі українці та всі, хто підтримує вас“, – зауважила Сіммонс.

У номінації Дитяча книга року BBC-2022 перемогло видання „При­мари Чорної діброви“ Андрія Бачин­ського, Видавництва Старого Лева.

Премію у номінації „Книга року ВВС – Есеїстика-2022“ здобуло видання „Дикий Захід Східної Евро­пи“ Павла Казаріна, видавництва „Віват“, Харків. „Це книга, яка багато чого пояснює про нас сьогодні. Як ми стали такими, як ми є. Але це також показує, що ми не такі ідеальні, якими хочемо бачити себе в дзеркалі“, – зазначив член журі, телеведучий Вадим Карп’як, оголошуючи переможця у номінації Есеїстика-2022.

Цього року „BBC News Україна“ порушила традицію, оголосивши переможців не у прямому етері в Києві, а віртуально на своєму сайті bbc.ua.

Переможець у кожній номінації отримає 1000 фунтів стерлінґів у гривневому еквіваленті.

Коментарі закриті.