22 грудня, 2022

Фотовиставка „Нескорений Херсон“

Автор виставки „Нескорений Херсон“ Олександр Корняков. (Фото: Олександр Костирко)

ЧЕРКАСИ. – Фотовиставку „Неско­рений Херсон“ відкрили 1 грудня у Торговому центрі „Хрещатик Сіті“. Це розповідь на світлинах про спротив жителів міста в окупованому Херсоні (автор представлених фотографій херсонський фотомистець Олександр Корняков). На виставці представлена лише невелика частина його робіт.

„Знімати в Херсоні, особливо коли місто спорожніло і на вулицях було більше російських військових, ніж цивільних, було небезпечно. І так само небезпечно було називати автора цих світлин. Я часто лягав спати одягнений, бо розумів, що за мною можуть прийти будь-якої ночі. Але не фотографувати просто не міг“, – каже мистець.

Світлини виставки „Нескорений Херсон“

На виставці серед відвідувачів були і херсонці. Співавторка Людмила Проценко пояснила, як облаштовували виставку: „Ми хотіли розмістити на виставці фотографії по хронології, де передаються емоції, почуття людей, а є такі, як мапа України в крові“.

Своїми враженнями від виставки поділились відвідувачі. „Важке враження. Тут одразу переносишся думками про те, як би це могло відбуватись у моєму рідному місті, яке чекає на деокупацію“, – сказала переселенка з Маріюполя Людмила Чичера.

Виставку „Нескорений Херсон“ вже показали в Києві, Житомирі, Вінниці, Чернівцях, Івано-Франківську, Львові та в інших містах України.

Коментарі закриті.