21 липня, 2022

Перемога Михайла Брудіна в Ізраїлі

Михайло Брудін з фотографією бабусі.

ЄРУСАЛИМ. – 5 липня на юніорському чемпіонаті Европи з легкої атлетики серед спортовців до 18 років розіграно медалі в метання  диска серед чоловіків. Перемогу здобув 17-річний українець, який має єврейське коріння, Михайло Брудін і став новим чемпіоном Европи в цій дисципліні. Ось як пише про це ізїраїльський блоґер Вадим Малев: „Вражаюча історія – чемпіоном став онук чемпіонки.

Юний чемпіон загорнув себе в український прапор, а одержуючи нагороду, розплакався. Адже присвятив її Україні, з якої через війну виїхав до Ізраїлю, та своїй бабці Фаїні Мельник. Коли Михайло одержував нагороду, то вийняв фото своєї леґендарної  бабці-єврейки та показав публіці. Ви теж про неї чули – це велика спортсменка минулого – Фаїна Мельник, Олімпійська чемпіонка  Мюнхенської олімпіяди 1972 року. Тієї самої, коли від рук терористів  загинули члени ізраїльської делеґації. Цю свою медалю Михайло присвятив їй!“

Фаїна Мельник – Заслужений майстер спорту з метання диску (1972), у 1970-1976 роках неодноразова чемпіонка СРСР, Европи, рекордсменка світу, Олімпійська чемпіонка (1972).

Тепер Михайло Брудін та його співвітчизники потерпають від російської аґресії в Україні. Він змушений був залишити свою країну. Останніми місяцями жив і тренувався в Еспанії, куди запросив його  друг і суперник Маркус Морено.  

 На змаганнях у фіналі брали участь 12 спортовців з різних країн світу. Українець майже на  півтора метра перевершив результат найближчого суперника, нідерлаяндця Янніка Рольвніка, який із результатом 63.06 метра посів друге місце. Бронзу виборов спортовець з Румунії Міхай Даміян Моторка.

 Попереду у М. Брудіна ще будуть перемоги, але ця – перша – залишиться пам’ятною назавжди, як початок спортивного тріюмфу. Про його успіхи розповіли ЗМІ Ізраїлю, серед яких і щоденна івритомовна газета „Ізраїль сьогодні“, з якої взяте  фото.

Коментарі закриті.