22 вересня, 2022

Зрадники співають у Росії

Сьогодні українське суспільство, враховуючи всі без винятку його верстви, поділилося на два табори: тих, хто засуджує дії Росії та підтримує Україну, та тих, хто вважає українців одурманеними Майданом націоналістами. І байдужих бути не може, адже зараз йдеться не про політику, а про життя України, її людей, про мир на землі і справедливість. Однак у площині масової культури  виявилися й такі, хто заради грошей, забули про мораль та власну совість. 

Серед них – народна артистка України Ані Лорак (насправді Кароліна Куєк), яка співає майже на кожному заході в Росії, дає сольні концерти, світиться на вечірках заможних осіб, наголошуючи, що вона  поза політикою. 

Співає в Росії і Світлана Лобода з Ірпіня теж на відкритих концертах і на приватних вечірках російських олігархів. Її тези – дружба народів та мистецтво поза політикою. 

Українська співачка з Дніпропетровщини Віра Брежнєва (Віра Галушка) постійно перебуває в Росії – веде концерти, співає, змагається за російські нагороди та знімається у записах святкових концертів. Українську співачку і телеведучу, колишню солістку українського жіночого гурту „ВІА Гра“ Анну Сєдокову обрали найкращою у російській номінації „Найсексуальніше відео“. Є ще дует Потапа і Насті Каменських, який не лише співає в Росії. Потап у травні зняв перед російською публікою штани і подякував росіянам від усіх українських артистів: „Росіє, спасибі за те, що ви нас приймаєте. Нехай у вас завжди буде пучок грошей, пучок здоров’я, пучок здорових, гарних відносин, і пучок радости і щастя!“. 

Поспішають до ворога з України тріо Анастасія Кожевникова з Южноукраїнська, Міша Романова з Херсона, Еріка Герцеґ з села Мала Добронь.

Переїхали до Росії Йолка – зірка виключно російської естради, Народна артистка України Таїсія Повалій, пустилася в тур Росією минулого року і народна артистка України Софія Ротару. 

Ірина Білик продовжує виступати в Криму, дістаючись туди літаком з Москви, порушуючи закон України. Не краще чинять гурт „Nikita“, телеведучий Данило Грачов, співачки Аліна Гросу, Марув (Ганна Корсун), черкащанка Анна Asti (Анна Дзюба). 

В Україні створили платформу theylovewar.com зі списком артистів, які підтримують війну проти України. 

Міністер культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що народні артисти України, які підтримують російську аґресію, невдовзі можуть бути позбавлені цих звань. Вочевидь це стосується і так званих заслужених та й усіх відомих в народі співаків. 

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики звернувся до Президента Володимира Зеленського щодо позбавлення державних нагород – почесних звань „народний артист України“ і „заслужений артист України“ Миколи Баскова, Володимира Бортка, Василя Горелла, Філіпа Кіркорова, Ігоря Крутого, Кароліни Куєк, Світлани Лободи, Таїсії Повалій.

Міністерство культури та інформполітики приєдналося до заяви комітету  і закликало Президента України В.  Зеленського підтримати цю ініціативу та позбавити державних нагород – почесних звань згідно зі списком Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Минула слава зникає в умовах війни, коли гинуть люди і розважання піснями жорстокого аґресора стає злочином.

Коментарі закриті.