10 листопада, 2022

Вітаємо колеґу з заслуженою нагородою

Лавреатом нагороди імені В’ячеслава Чорновола за найкращу публіцистичну діяльність в галузі журналістики 2022 року став відомий український публіцист, доцент катедри української преси Львівського національного університету імені Івана Франка, засновник і багаторічний шеф-редактор журналу „Універсум“ Олег К. Романчук. Премію присуджено за книгу публіцистики воєнного часу „Не бійсь. Не зраджуй. Не мовчи“.

У збірці представлені твори, що висвітлюють вісім років гібридної війни, яку Росія вела проти України. Автор аналізує політичні, економічні, соціяльні процеси, досліджує драматичні і трагічні події в Україні – на фронті, в тилу, на інформаційному полі брані. Протягом 2021 року в пресі з’явилася низка позитивних рецензій на книгу, зокрема академіка НАНУ Миколи Жулинського, професора катедри історії України та археології Волинського національного університету імені Лесі Українки Миколи Кучерепи, доктора наук з соціяльних комунікацій Чернівецького Національного університиту ім. Ю.Федьковича Любови Василик тощо.

О. Романчук за освітою радіофізик, закінчив Львівський державний університет у 1973 році. Від 1983 року активно займається видавничою і журналістською працею. Він є автором кількох публіцистичних книг.

Нагорода імені В’ячеслава Чорно-вола за найкращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується щороку, починаючи з 2004 року, за твори, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національній свідомості та самобутності. Імена лавреатів оголошуються до дня народження В’яче-слава Чорновола – 24 грудня.

Вітаємо шановного колеґу Олега Романчука з цією заслуженою нагородою‚ бажаємо доброго здоров’я і нових творчих успіхів на благо рідної України.

 

Коментарі закриті.