14 квітня, 2022

Біженці можуть телефонувати

24 мобільні оператори ЕС та три мобільні оператори України підписали заяву щодо забезпечення доступного та безоплатного роумінґу під час міжнародних дзвінків ЕС-Україна. Зазначається, що у майбутньому кількість операторів може збільшитися.

„Спільна заява має на меті закласти стабільнішу основу, щоб допомогти переміщеним українцям в Европі залишатися на зв’язку з рідними та друзями вдома“, – йдеться в повідомленні.

Телеком-оператори безплатно роздали мільйони SIM-карток біженцям з України. Багатьом біженцям, що використовують такі SIM-картки, також вдалося скористатися можливістю здійснення міжнародних дзвінків в Україну без оплати.

Марґрете Вестаґер, виконавчий віцепрезидент за програмою „Европа, придатна для цифрової доби“, заявила: „Можливість підтримувати зв’язок з близькими та доступ до інформації життєво важливі у час кризи. Саме тому разом з Европейським парляментом ми підтримуємо ініціятиви операторів телекомунікацій щодо забезпечення доступного мобільного зв’язку для людей, які втекли від війни. До того ж ми заохочуємо до нарощування подібних заходів, які справді можуть сприяти позитивним змінам за цих надзвичайних обставин“.

Ярослава Різникова,
начальник управління культури, національностей та релігій  Департаменту культури, національностей, релігій та  охорони об’єктів  культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації

Коментарі закриті.