12 травня, 2022

Байден затвердив закон про ленд-ліз

Президент США Джо Байден підписує закон про ленд-ліз.

ВАШІНҐТОН. – 9 травня Президент США Джо Байден затвердив Закон S. 3522 про ленд-ліз та захист демократії в Україні – 2022, який дозволить задіяти програму прискореної допомоги Україні. Про це повідомила речниця Білого дому Джен Псакі, яка підкреслила, що США підтримують Україну й продовжують демонструвати це у різні способи. Вона нагадала, що перша леді Джилл Байден відвідала Україну, де зустрілася з Оленою Зеленською.

Тимчасова повірена у справа США в Україні Крістіна Квін разом із групою американських дипломатів у День перемоги над нацизмом у Европі прибула до Києва, аби продемонструвати єдність з народом України, який воює за свободу й демократію.

Джо Байден у неділю провів саміт G7 (куди був запрошений і Президент України) щодо колективної відповіді жорстокій війні, розв’язаній Путіном. Після цього була запроваджена нова хвиля санкцій проти Росії з метою посилити тиск на Путіна.

Закон про ленд-ліз дозволяє президентові США використовувати програму ленд-лізу для прискореної передачі в Україну зброї, військової техніки, медикаментів, продуктів харчування тощо. Передбачається, що країна-одержувач сплатить їхню вартість пізніше.

Програма ленд-лізу діяла під час Другої світової війни. Вона дала США змогу оперативно надавати союзникам зброю.

Коментарі закриті.