19 травня, 2022

Нагородили українських журналістів

У США Колюмбійський університет оголосив 9 травня лавреатів Пулітцерівської премії 2022 року: цьогоріч найпрестижнішою нагородою в журналістиці відзначили роботи про напад прихильників Трампа на Капітолій, виведення американських військ з Афганістану та боротьбу з COVID-19 в Індії.

Жюрі Пулітцерівської премії відзначили у 2022 році спеціяльною нагородою українських журналістів, котрі з мужністю та витривалістю висвітлюють війну в Україні, розв’язану Росією: „Пуліт­церівський комітет із задоволенням присуджує особливу відзнаку журналістам України за їхню мужність, витривалість та відданість правдивому висвітленню подій під час безжального вторгнення Володимира Путіна в їхню країну та його пропаґандистської війни в Росії. Незважаючи на бомбардування, викрадення, окупацію та навіть смерть своїх колеґ, вони наполегливо намагаються надати точне відображення жахливої реальности, що робить честь Україні та журналістам у всьому світі“.

Від 24 лютого 2022 року в Україні загинуло понад 20 журналістів.

Цьогоріч було вручено й інші колективні нагороди. Зокрема, за суспільну діяльність відзначено редакцію „Washington Post“. За випуски екстрених новин нагороду отримала команда „Miami Herald“. За висвітлення загальнонаціональної тематики вшановано команду „The New York Times“.

Пулітцерівську премію заснував Джозеф Пулітцер, угорсько-американський журналіст і видавець газети, який залишив гроші Колюмбій­ському університету після своєї смерти в 1911 році. Частина його спадщини була використана для створення Школи журналістики в 1912 році та встановлення Пулітцерівської премії, яку вперше вручили в 1917 році.

Коментарі закриті.