23 листопада, 2018

У Ню-Йорку відзначили 85-річчя Голодомору

Поминальну службу відправили предстоятелі Українських Церков. (Фото: Левко Хмельковський)

НЮ-ЙОРК. – 17 листопада в головному храмі Ню-Йорку – Соборі св. Патрика – вшанували пам’ять жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні. Соборну панихиду відправили разом з численними священиками Митрополит Української Православної Церкви США і діяспори Антоній, Апостольський Адміністратор Філядельфійської Архиєпархії 

Учні Української школи Об’єднання Українців Америки „Самопоміч“ і члени Спілки Української Молоді. (Фото: Левко Хмельковський)

Перед панихидою Українські Aмериканські Ветерани внесли прапори. У супроводі почесних ескортів урочисту ходу очолила свідок Голодомору Надія Северин. Далі йшли з колосками учні Української школи Об’єднання Українців Америки „Самопоміч“ і Спілки Української Молоді, а за ними з великим чорним транспарантом про Голодомор, колосками і запаленими свічками – студенти Академії св. Юра в Ню-Йорку. 

Промовляли Митрополит Антоній, президент Українського Конґресового Комітету Америки Андрій Футей (він був ведучим жалобної церемонії), Постійний представник України в ООН Посол Володимир Єльченко, Єпископ Павло. Генеральний консул України в Ню-Йорку Олексій Голубов прочитав послання від Посла України в США Валерія Чалого, а А. Футей – від Сенатора Чарльза Шумера.

Церемонію завершив співом хор „Думка“.

Коментарі закриті.