31 січня, 2019

Україна та Ізраїль ухвалили угоду про вільну торгівлю

Підписи під угодою про вільну торгівлю поставили Міністер економічного розвитку і торгівлі України Cтепан Кубів (зліва) та Міністер економіки Ізраїля Елі Коен. (Фото: Посольство України в Ізраїлі)

ЄРУСАЛИМ. – 21 січня в Єрусалимі було підписано угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем. Це сталося під час офіційної візити Президента України Петра Порошенка. Свої підписи під угодою поставили Міністер економічного розвитку і торгівлі України Cтепан Кубів та Міністер економіки Ізраїля Елі Коен.

Угода не лише сприятиме співробітництву двох країн, а й зробить кращим життя людей в обох державах. Тепер буде ще більше українських товарів в Ізраїлі, а ізраїльських в Україні. Наступний крок – запровадження послуг, які допоможуть поліпшити перебування політиків, підприємців, туристів в обох країнах.

„Це історичний день у відносинах України та Ізраїлю. Історичний, тому, що ми знищили всі бар’єри в наших економічних стосунках і я хочу вас привітати і подякувати за таку співпрацю“, – сказав П. Порошенко під час підписання документу. Він також висловив вдячність Прем’єр-міністрові Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу, який також був присутній на церемонії підписання, за ефективну координацію роботи дипломатів у міжнародних організаціях, в ООН, ЮНЕСКО.

Прем’єр-міністер Ізраїлю у свою чергу зазначив, що це третя візита президента України до Ізраїлю з моменту його інавґурації. „І це доказ тісних стосунків між Україною та Ізраїлем. Ці зв’язки мають глибоке історичне і культурне коріння. Українські євреї складають вагому частку населення Ізраїлю“, – сказав він.

Обидва відзначили зростання інвестицій в економіку країн, торгівлі між державами за останні роки та обговорили шляхи збільшення співпраці в галузях нових технологій, охорони здоров’я, аерокосмічній та науковій галузях.

Під час офіційної візити до П. Порошенко зустрівся з Президентом Ізраїлю Реувеном Рівліним, членами ізраїльського парляменту, міністрами, відвідав Інститут катастрофи европейського єврейства Яд-ва-Шем.

Президент України П. Порошенко зустрівся з Генеральним секретарем Єрусалимського Патріярхату, Архиєпископом Аристархом. П. Порошенко відзначив, що з отриманням 6 січня 2019 року Томосу про автокефалію Православна Церква України – однієї з найбільших країн Европи, увійшла до родини православних церков-сестер. Президент наголосив, що ця подія назавжди збережеться в історії України в одному ряду із Хрещенням та з проголошенням Незалежности.

П. Порошенко також відвідав Храм Гробу Господнього, де помолився за припинення російської аґресії, за мир та процвітання України.

Марина і Петро Порошенки відвідали Храм Гробу Господнього.

Коментарі закриті.