27 серпня, 2020

СКУ відзначає День чорної стрічки

23 серпня до „Свободи” надійшла вміщена нижче заява Cвітового Конґресу Українців.

 

Сьогодні Cвітовий Конґрес Україн­ців (СКУ) приєднується до світової громадськости, аби віддати шану потерпілим та жертвам комунізму і нацизму в Европі у Міжнародний день пам’яті жертв комунізму та нацизму в Европі. Ми також солідарні з усіма, хто продовжує боротися проти жорстокости, насильства та репресій тоталітарних та авторитарних режимів, у тому числі з відважними захисниками України, які боронять країну від військової аґресії Росії та з білоруським народом, що вимагає проведення вільних та чесних виборів.

День чорної стрічки відзначається в день підписання пакту Молотова-Ріббентропа між нацист­­ською Німеч­чиною та комуністичним Радян­сь­ким Союзом. Підписаний в 1939 році з метою поділу Центральної та Східної Европи, сумнозвісний пакт створив підґрунтя для жорстоких злочинів, вчинених цими режимами. Радянський і нацистський режими принесли невимовні страждання людям усієї Европи, мільйони були безглуздо вбиті, позбавлені прав, свобод та гідности.

„Закликаю всіх миролюбних людей вшанувати жертв комунізму і нацизму, тоталітарних і авторитарних режимів, минулих і сучасних і всіх тих, хто пережив ці режими. Ми не повинні дозволяти Росії відбілювати злочини радянського комуністичного режиму та прославляти культ Сталіна, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. – Кремлівська дезінформаційна машина та аґенти впливу продовжують заперечувати Голодомор та інші акти жорстокості радянського режиму. Вони нищать пам’ятники жертвам та борцям за свободу та сіють ворожнечу між народами. На згадку про жертв цих режимів ми будемо продовжувати захищати права людини та гідність, як невід’ємну частину кожної людської особистості”.

Коментарі закриті.