28 вересня, 2018

Президент України Петро Порошенко взяв участь у Генеральній Асамблеї ООН

Президент України Порошенко під час зустрічі з представниками української громади в США. (Фото: Михайло Палінчак/Адміністрація Президента України)

Президент України Петро Порошенко вручає ордени Маркові-Антонію Мілошиа. (Фото: Михайло Палінчак/Адміністрація Президента України)

 

НЮ-ЙОРК. – Президент України Петро Порошенко 25-26 вересня відвідав США і взяв участь у 73-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Він виступив з промовою у ході загальних дебатів, взяв участь у Саміті миротворчости ООН, провів низку двосторонніх зустрічей з провідниками країн світу‚ мав зустріч з представниками бізнесових та ділових кіл США.

П. Порошенко мав зустріч зі Спеціяльним представником США по Україні Куртом Волкером. Вони обговорили розвиток подій на Донбасі та перспективи розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на його окупованій частині. 

Президент України Петро Порошенко вручає орден Андрієві Футею.

26 вересня П. Порошенко виступив під час Заходу високого рівня щодо діяльності ООН з підтримання миру в рамках участі у 73-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН і заявив‚ що розгортання багатонаціональної миротворчої операції з повноцінним мандатом ООН з єдиною чітко визначеною метою щодо відновлення суверенітету та територіяльної цілісности України.

26 вересня П. Порошенко зустрівся з представниками української громади в США і наголосив на важливості отримання Українською Православною Церквою Томосу про автокефалію, на який Україна чекала декілька століть. Він зауважив, що українці не питатимуть дозволу у Володимира Путіна щодо вступу в Европейський Союз і НАТО, а також до якої церкви їм ходити.

Президент України Петро Порошенко вручив орден Любові Волинець. (Фото: Михайло Палінчак/Адміністрація Президента України)

Президент вручив високі державні нагороди за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, розвиток міждержавного співробітництва, плідну громадську та гуманістичну діяльність. Ордени „За заслуги“ він вручив сенаторові США від штату Вашінґтон Маркові-Антонію Мілошиа‚ президентові Українського Конґресового Комітету Америки Андрієві Футею‚ орден княгині Ольги – куратору-бібліотекарю Українського музею та бібліотеки Стемфордської єпархії Української Католицької Церкви у США Любові Волинець.

 

Коментарі закриті.