7 грудня, 2018

Передано пожертву Києво-Могилянській академії

Президент Світового Конґресу Українців Евген Чолій (зліва) і президент Національного Університету „Києво-Могилянська академія“ Андрій Мелешевич. (Фото: СКУ)

КИЇВ. – 22 листопада Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій, перебуваючи в Києві,  передав Національному університетові „Києво-Могилянська академія“ пожертву в сумі 25 тис. дол., що є частиною спадку св. п. Дмитра Шелегона.

Д. Шелегон народився в місті Заставна на Буковині, а після Другої світової війни еміґрував до Канади. Спочатку оселився в місті Тандер-Бей, а потім переїхав до Ошави, де присвятив своє життя добробуту української громади, зокрема Української православної церкви св. Івана, у якій він і його дружина Юлія були активними парафіянами. 

Ю. Шелегон пережила Голодомор. Вона була вчителькою, поетесою, випустила дві збірки під псевдонімом Віра Ворскло. Питання освіти були близькі серцю цього подружжя, яке також виявляло велику повагу до Києво-Могилянської академії.

Пожертва, передана на руки президента академії Андрія Мелешевича, буде використана на створення Києво-Могилянської фундації Канади. Окрім новоствореної фундації, Києво-Могилянська академія розробить програму, пов’язану з українською діяспорою.

Під час передання пожертви Е. Чолія супроводжували директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук та директор Представництва СКУ зі зв’язків з міжнародними організаціями в Брюселі Марина Ярошевич.

 

Коментарі закриті.