7 грудня, 2018

Заява міністрів закордонних справ країн „Великої сімки“ щодо нещодавніх подій поблизу Керченської протоки

30 листопада міністри закордонних справ країн ,,Великої сімки” видали спільну заяву про події поблизу Керченської протоки (текст розповсюджений Міністерством закордонних справ Канади).

Ми, міністри закордонних справ країн ,,Великої сімки” – Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки та Верховного Представника ЕС з питань закордонних справ і політики безпеки – висловлюємо наше найглибше занепокоєння діями Росії проти України в Керченській протоці та навколишніх водах, які піднесли напруженість до небезпечного рівня. Немає жодного виправдання застосуванню Росією військової сили проти українських кораблів і службовців військово-морських сил.

Ми закликаємо до стриманости, поваги до міжнародного права та до запобігання будь-якої подальшої ескаляції. Ми закликаємо Росію звільнити затриманих членів екіпажу та судна та утримуватися від перешкоджання законному проходженню суден через Керченську протоку.

Ми, міністри закордонних справ країн ,,Великої сімки”, ще раз підтверджуємо, що ми не визнаємо і ніколи не визнаємо незаконну анексію Росією Кримського півострова, і запевняємо в нашій непохитній підтримці суверенітету та територіяльної цілісности України.

Коментарі закриті.