12 грудня, 2019

Нові назви проспектів залишаються

КИЇВ. – Шостий апеляційний адміністративний суд 9 грудня скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва, який 25 червня відмінив рішення Київської ради перейменувати проспекти Московський та Ватутіна й визнав законним перейменування і появу в Києві проспектів Степана Бандери та Романа Шухевича.

Проти перейменування виступали Антифашистська правозахисна ліґа та Єврейська правозахисна група. Обидві організації засновані колишньою депутаткою від Партії Реґіонів Іриною Бережною (загинула в аварії у серпні 2017 року), її матір’ю Оленою Бережною, а також її громадянським чоловіком Борисом Фуксманом. До противників перейменування приєдналися також організації „Ветерани праці – діти війни“‚ Київська міська організація ветеранів України, Інститут правової політики і соціяльного захисту ім. Ірини Бережної‚ який очолює О. Бережна.

Відповідача, яким є Київська рада, на процесі підтримали партія „Свобода“ й Український Інститут національної пам’яті (ініціятори перейменувань), а також Мистецький центр „Локація“.

ВВС

Коментарі закриті.