26 квітня, 2019

На вечорницях „Червоної Калини“ привітали дебютанток

Дебютантки та ескорти на вечорницях „Червоної Калини“ (зліва): Роман Опришко, Тетяна Лабовка, Роман Кузів, Бріянна Кручова, Олексій Мисюк, Раїса Ігнат, Зен Кохановський, Рома Лонкевич, Григорій Ґавдяк, Емилі Ґной, Лев Ґавдяк, Софія Гандзій, Іван Фарміґа і Меланія Ґлух. (Фото: Орест Сохан/Montas Studio)

ПЕРЛ-РІВЕР, Ню-Йорк. – Увечорі 9 лютого понад 500 членів української громади привітали сім молодих панночок з Ню-Йорку, Пенсильванії, Ню-Джерзі, Конектикату та Гудзонової долини на вечорницях „Червоної Калини“ в елеґантному „Гілтон Перл-Рівер“.

Вечорниці є традицією, яку встановили в 1951 році в Ню-Йорку члени Українських Січових Стрільців і військових ветеранів, котрі після еміґрації в США відродили вечорниці львівського суспільства 1920-1930-их років. Сьогодні однією з головних визначних пам’яток балю є презентація дебютанток, що почалася з введення молодих у 1959 році.

Цьогорічні дебютантки були групою виняткових молодших і старших кляс середньої школи. Вони виділяють себе академічно і атлетично, беруть участь у багатьох позаклясних заходах і віддають свій час добровольчинями та провідницями у своїх громадах.

„Червона Калина“‚ як символ гордости і пам’яті героїв, нагадала молодим гостям про боротьбу за визволення України, яка триває і сьогодні. Цьогорічні дебютантки вирішили подарувати частковий прихід від вечорниць на підтримку проєкту Українських Американських Ветеранів, а саме на допомогу пораненим українським воїнам.

Серед почесних гостей вечора був о. д-р Іван Кащак, який розпочав офіційну програму з молитви ,,Отче наш”, яку виконали пластуни.

Дебютантки та ескорти танцюють на вечорницях „Червоної Калини“.

Презентацію дебютантки, що складається з індивідуальних введень‚ реверансів і танців підготувала Аня Богачевська-Лонкевич. Згідно з звичаєм, батьки (або, в деяких випадках, чоловічі родичі або хрещені батьки) дебютанток танцювали частину вальсу зі своїми дочками, тоді як ескорт (з червоними трояндами в руках) запрошували матерів дебютанток до танцю.

Після офіційної програми відбулися бенкет і забава у супроводі оркестр „Звук” і „Грім”. Обидва ансамблі забезпечували музику протягом ночі, що завершилася завжди веселою коломийкою. 

Наступні вечорниці відбудуться 8 лютого 2020 року також у „Гілтон Перл-Рівер“. Для отримання додаткової інформації можна відвідати інтернет-сторінку www.kalynadeb.org.

Коментарі закриті.