26 квітня, 2019

Учні відвідали Альбертський університет

Учні початкової школи ім. А. Л. Хортона в Альбертському університеті.

ВЕҐРЕВІЛЬ‚ Альберта. – 8 квітня учні шостої кляси української двомовної програми початкової школи ім. А.Л. Гортона, що у місті Веґревіль, відвідали Альбертський університет. Учні побували на занятті з української мови, спілкуватися зі студентами, які вивчають українську мову в Альбертському університеті, разом практикуватися у використанні мови під час виконання різноманітних завдань. 

Після занять для студентів та викладачів учні підготували розважальну програму. Глядачам запропонували переглянути виставу „Маланка“, у якій були віншування, деклямування уривків текстів та виконання пісень українською мовою, танці і гра на музичних інструментах.

Секретом успіху учнів поділився вчитель української двомовної програми Мурей Гавел: „Учні нашої двомовної програми не лише вивчають українську мову, а й знайомляться з українськими традиціями, занурюються в культуру України. Кількість учнів в українській двомовній програмі у нашій школі зростає з кожним роком. Причому зростає також і кількість учнів, у яких немає українського коріння“.

Мама одного з учнів Тенін Рудик сказала: „У мене особисто немає українського коріння. А своїх дітей я віддала до української програми, бо хотіла, щоб мої діти були двомовними. У них краща успішність не тільки з гуманітарних предметів, а й з точних дисциплін. Крім того, українська двомовна програма у нашій школі має сильний культурний компонент. Я вважаю, що занурення в іншу культуру сприяє вихованню у дітей почуття поваги до інших, робить їх гнучкими і відкритими до сприйняття довкілля“. 

Подія відбулася завдяки підтримці Методичного центру української мови, відділу сучасних мов і культурознавства Альбертського університету та української двомовної програми початкової школи ім. А. Л. Гортона. 

 

Коментарі закриті.