20 червня, 2019

Міська рада Філядельфії проголосила „Тиждень від серця до серця“

Під час вручення проклямації (зліва): член міської ради Алан Домб‚ Евген Луців‚ член міської ради Дейвид Ог‚ Уляна Мазуркевич‚ Архиєпископ-Митрополит (емерит) Стефан Сорока‚ член міської ради Дерек Грін‚ Архиєпископ-Митрополит Борис Ґудзяк‚ радний Ал Тавтенберґер‚ о. Михайло Гуцько‚ члени міської ради Гелен Джим і Марк Сквіла. (Фото: Бюро Аллана Домба)

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – 3 червня міська рада з нагоди інтронізації Архиєпископа-Митрополита Української Католицької Церкви Бориса Ґудзяка з ініціятиви Уляни Мазуркевич, голови Громадського комітету Філядельфії, який об’єднує 23 організації, проголосила тиждень 2-9 червня як „Тиждень від серця до серця“. Проклямація духовного змісту увійшла в політичне життя міста‚ яке звичайно не проголошує релігійних проклямацій.

В осідку міської ради члени-радники міської управи прилучилися до читання проклямації, підписаної посадником міста Джеймсом Кені, яку прочитав радний Алан Домб.

У проклямації сказано: „Філядельфія горда мати віддану українсько-американську спільноту, і що одним з найбільших аспектів цієї живучої культури є віра, що надає стільки сили, єдности і чуття спільноти тим, що живуть у місті. Філядельфія щаслива і вдячна, що має стільки осіб, які забезпечують чудове духовне провідництво, і поручає нові шляхи розвитку, якими вони служать нашим мешканцям. Я‚ Джеймс Ф. Кені, посадник міста Філядельфії, проголошую тиждень від 2-го до 9-го червня як „Тиждень серця до серця“ і вітаю Архиєпископа Ґудзяка з цією імпресивною нагодою провадити українську-американську спільноту в місті і реґіоні, бажаю всім радісного тижня в часі вітання цього нового провідника“.

Інтронізація сьомого aрхиєпископа-митрополита 4 червня відбулася з участю численних українських єпископів на чолі з Патріярхом Святославом.

Під час „Тижня від серця до серця“ молодь і громадянство слухали під шатрами виступи добірних майстрів музики з України. Вагомим вкладом у святкування були літургічні відправи, до яких співали молоді хористи Українського Католицького Університету зі Львова. Відбувся день євангелізація молоді (від шести років). Близько 300 молодих осіб пішли ходою від Собору Непорочного Зачаття до церкви Джана Нуманна на чолі з Митрополитом Борисом. Частина святкувань відбулася у Вашінґтоні.

Коментарі закриті.