20 серпня, 2020

В Ізраїлі підтримують Білорусь

КАРМІЕЛЬ, Ізраїль. – „Картина, написана шоколадом – солодка підтримка гіркій долі білорусів і символ єднання народів”, – так визначив свою акцію директор шоколадної фабрики „Дафна” Дмитро Шульман.

Директор шоколадної фабрики „Дафна” Дмитро Шульман. (Фото: Світлана Глаз)

Він народився у Білорусі. Йому боляче за свою колишню батьківщину, її простих людей, ошуканих владою, яких тепер принижують, б’ють і вбивають прямо на вулицях міст.

Картина з прапором Білорусі, виготовлена Д. Шульманом, говорить про солідарність з народом Білорусі та його підтримку. Ізраїль­тяни і гості єврейської країни знають смачну продукцію фабрики та добрі справи її робітників.

Ось що сказав Д. Шульман: „Ми підтримуємо народ Білорусі, який роками принижували та знищували. Пам’ятаю, як ми підтримували український народ, коли там почався Майдан, а потім прийшла війна. Ми проти тиранії в будь-якій країні, підтримуємо простий народ і поважаємо його право на свободу виборів і свободу висловлювань. Тепер ми з народом Білорусі! Живи Білорусь!”.

У лютому 2016 року Товариство „Українці в Ізраїлі” з підтримкою Посольства України в державі Ізраїль, провели акцію збору грошей воїнам, які вели бої на сході України проти російських загарбників. Д. Шульман тоді „намалював” шоколадом прапор України, як символ боротьби за незалежність і цілісність держави та привіз в Український культурний центр, де відбувався захід.

Коментарі закриті.