26 червня, 2019

Акція протесту біля Адміністрації Президента

Під час акції протесту біля Адміністрації Президента України. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – Біля будівлі Адміністрації Президента України 10 червня активісти провели віче „Зупинимо капітуляцію“ проти реваншу проросійських сил в Україні. Кілька тисяч людей, серед яких ветерани війни і добровольці, були обурені заявами глави української делеґації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леоніда Кучми про необхідність прописати в нових домовленостях „режим тиші“ в зоні збройного конфлікту на Донбасі норму „не стріляти у відповідь“.

5 червня вперше за півтора місяця відбулося засідання ТКГ і Л. Кучма виступив із пропозицією  зняти економічну бльокаду з непідконтрольних Києву районів Донбасу і прописати в домовленостях щодо тиші на Донбасі заборону на вогонь у відповідь та заборону на обстріл громадських об’єктів – шкіл, дитячих садків. Учасники акції вимагали введення в групу, що складає дорожню карту виконання Мінських угод, ветеранів війни на Донбасі, які мають довіру у ветеранській спільноті та могли б інформували про вимоги до переговорників у Мінську, а також обґрунтування ухвалення рішень. 

Акції протесту відбулися також в Одесі, Харкові, Львові, Тернополі та інших містах, мешканці яких обурені закликом Президента України Володимира Зеленського до Російської Федерації „відновити контролю“ над бойовиками окупованого Донбасу. 

Коментарі закриті.