4 листопада, 2022

Українські ветерани провели маратон

Команда України на маратоні. (Фото: US Ukrainian Activists)

ВАШІНҐТОН. – Українські ветерани 29 жовтня прибули для участи в Маратоні морської піхоти США. Четверо українських воїнів, які отримали поранення й пройшли курс реабілітації, долучилися до 47-го Маратону морської піхоти США в американській столиці. Про це повідомили в організації „US Ukrainian Activists (USUA)“, яка підтримує участь українських ветеранів у маштабному заході.

„Уперше після пандемії COVID-19 українські ветерани знову беруть участь у щорічному Маратоні морської піхоти“, – зауважили в USUA.

Цього року визначені забіги  на 10 кілометрів, 42 кілометри 195 метрів (клясичний маратон), а також 50 кілометрів (ультрамаратон).

Фініш на всіх дистанціях символічно розташований біля відомого пам’ятника, який зображує підняття прапора на острові Іводзіма та символізує пам’ять про загиблих американських військових у всіх війнах.

В Українському домі відбувся привітальний захід для воїнів. Вони розповіли про інших чотирьох воїнів, які також готувалися до маратону в США, але загинули в боях за Україну.

Український воїн Богдан Ушарук, який після поранень та реабілітації, став першим українським ветераном V10 („Ветеранської десятки“), який взяв участь в ультрамаратоні на дистанції 50 кілометрів“, – зазначила Надія Шапоринська, президентка USUA.

Руслан Попов, Павло Ковальський і Анатолій Вересенко – пробігли клясичну маратонську дистанцію.

Цього року кожен український ветеран біг з двома стартовими номерами. Один – звичайний номер, а другий, на спині, містив прізвище одного з чотирьох інших воїнів, які не дожили до цього моменту. Руслан Боровик, Володимир Приймаченко, Тарас Козлишин та Ігор Блінов пройшли відбір, аби представити Україну в маратоні цього року, однак поклали своє життя на захист України від російських загарбників.

На дистанції під час забігу ветеранів підтримали представники українських організацій „US Ukrainian Activists“, „United Help Ukraine“, Посол України у Вашінґтоні Оксана Маркарова, українські дипломати, інші представники української громади в США, а також всі, хто вболіває за долю України. 

 

Коментарі закриті.