24 березня, 2017

Пластовий курінь „Перші стежі“ допомагає Авдіївці

Оксана Заліпська готує подарунки для Авдіївки.

НЮ-ЙОРК. – Членкині пластового куреня „Перші стежі“ впродовж вересня 2016 року-лютого 2017 року провели ряд заходів для підтримки українських військових та мирного населення у місті Авдіївка, що поблизу Донецька, де тривають найбільш запеклі бойові дії, де українська армія протистоїть злочинній навалі російських військових та найманців.

Ми не маємо права бути байдужими. За три роки вдалось зробити багато для відродження української армії. Але і для добровольців роботи ще вистачає. Знаючи це, подруги з „Перших стеж“ звернулись до військово-цивільної адміністрації в Авдіївці з запитом стосовно потреб наших вояків. Відповідно до замовлення на початку зими закупили і передали військовим куртки, кофти, шапки, рукавиці, устілки до взуття. Крім цього, були пошиті тенти. Плівка для бліндажів, медичні та хірургічні набори для польової хірургії, бинти, вата, крапельниці, багато інших речей було передано підрозділам на опорні пункти (це перша лінія оборони – передові опорні пункти „Шахта Бутівка“, „Авдіївська промзона“, „Зеніт“, „Опитне“ і „Водяне“). Вантаж важив 250 кілограмів.

Наприкінці лютого „Стежі“ знову провели акцію в Авдіївці. Цього разу привезли подарунки для дітей. Пластуни з Німеччини Марія Саляк та Михайло Добрянський вже багато років збирають різдвяні подарунки для дітей за принципом „Від родини до родини“. Ці подарунки досі отримували діти з чорнобильських реґіонів, але ситуація в Україні внесла свої корективи. „Стежинки“ оплатили доставку подарунків для 200 дітей до Авдіївки – солодощі, засоби гігієни, іграшки. А для військових інший подарунок – термобілизна і теплі куртки.

Зараз Слава Рубель знову ініціювала акцію „Великдень для українських вояків“, що успішно була проведена в 2016 році: пригощення і вітання тоді отримали 900 вояків, а також жителі населених пунктів в „сірій“ зоні розмежування.

Закликаємо всіх небайдужих також долучатись до доброчинних акцій пластового куреня „Перші стежі“.

Діти в Авдіївці отримали подарунки.

Діти в Авдіївці отримали подарунки.

Коментарі закриті.