25 листопада, 2021

Чи буде війна з Росією?

КИЇВ. – На тлі заяв про скупчення російських військ біля України та загострення ситуації з біженцями на польсько-білоруському кордоні західна преса аналізує ймовірність збройного конфлікту з Росією. Британське військове керівництво попереджає, що ризик військового конфлікту зараз більший, ніж у часи Холодної війни.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла „Financial Times“, що західна розвідка попередила про велику ймовірність дестабілізації з боку Росії взимку. За її словами, це підтверджують також дані українських спецслужб.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, що Росія зосередила 114 тис. військовослужбовців на північній, східній та південній ділянках українського кордону. Серед них – 92 тис. солдатів сухопутних військ, решта – повітряні та військово-морські сили.

Голова збройних сил Великої Британії, генерал сер Нік Картер, розповів британському „Times“, що Британія має бути готова до війни з Росією. Загалом Росія тепер є більшою загрозою для Східньої Европи, ніж це було вісім років тому, сказав генерал.

„Mirror“ повідомляє, посилаючись на джерело, що Британія начебто може перекинути до України до 600 військовослужбовців на тлі загрози військового вторгнення Росії.

Коментарі закриті.