25 листопада, 2021

Повідомили про можливий наступ Росії

ВАШІНҐТОН. – Американська розвідка поділилася з европейськими союзниками розвідувальними даними, які свідчать про ймовірну підготовку Росії до маштабного вторгнення на неокуповану територію України з кількох напрямків, заявило 22 листопада американське видання „Bloomberg“. Зібрані дані свідчать про підготовку російських військ до „стрімкого, маштабного просування на територію України з кількох локацій, якщо Президент Росії Володимир Путін вирішить напасти“, заявляють журналісти з посиланням на обізнані джерела.

За оцінками США, В. Путін може „розглядати вторгнення на початку наступного року в той час, як його війська знову збираються біля кордону“. Війська можуть потрапити до України з Криму, через російський кордон та через Білорусь, при цьому близько 100 тис. солдатів будуть відряджені для покриття великої території та підготовки до потенційно тривалої окупації.

Державний секретар Ентоні Блінкен попередив Москву, що повторення 2014 року, коли Росія анексувала Крим, стане „великою помилкою“.

Коментарі закриті.