25 серпня, 2017

У 26-ту річницю відновлення української незалежности

18 серпня до „Свободи“ надійшло вміщене нижче звернення Українського Конґресового Комітету Америки.

26 років тому українці по всьому світі величаво вітали довгоочікуване проголошення Деклярації відновлення Незалежности України. Після столітть поневолення імперіялістичною Росією та Радянським Союзом український народ радів, що здобув волю без масової війни, без вибухів ядерних ракет, а Верховна Рада України схвалила більшістю голосів Акт проголошення Незалежности України 24 серпня 1991 року. Сміливий крок громадського невдоволення підтримали понад 90 відс. громадян України на загальнонаціональному референдумі в грудні того ж року. Тим часом, святкування незалежности й надалі затемнює почуття незрозумілости: чи буде наш колишній гнобитель насправді поважати створення незалежної, суверенної та демократичної держави Україна?

Коли Росія вторглася на кримський півострів у 2014 році, сталося порушення української незалежности та територіяльної цілісности України, усьому світу стало ясно, що тепер українці „душу й тіло положать за свою свободу“. Незаконна анексія Росією батьківщини корінних кримських татар та подальше вторгнення на східну Україну являють щоденне порушення всього міжнародного права і стандартів‚ Але ми освоїли правила бою і наші вороги можуть пошкодувати про свої дії.

Тисячі братів і синів, сестер і дочок сміливо зголосилися боротися за незалежність України, роблячи свій внесок у боротьбу з нахабною економічною, кібер- та інформаційною війнами або гібридною війною, яку веде реваншистська Росія, яка прагне повернути свою колишню імперію.

Українська діяспора також приєдналася до виклику усіма своїми силами‚ посилаючи до об’єднаних українців, грузинів і кримських татар військову і медичну допомогу проти боротьби з російськими загарбниками. У США та країнах світу, де проживають українці, українські громади продовжують звертатися до своїх конґресменів з проханням засудити дії Росії та підтримати територіяльну цілісність України, демонструючи свою громадську підтримку Україні словами і діями.

Сьогодні наші брати і сестри в Україні продовжують ризикувати своїм життям за свободу, справедливість та досягнення справді незалежної европейської України. У 26-ту річницю відновленої незалежности України подвоїмо наші зусилля для того, щоб допомогти нашим братам, які потребують нас зараз більше, ніж будь-коли. На сьогоднішній день українці борються не просто за своє життя, вони борються за свою націю та за нашу спільну віру в те, що демократія є головною запорукою безпеки, процвітання та свободи.

Нехай Господь подасть українському народові силу та стійкість, щоб протистояти Росії у нестримній війні на сході України, і дарує вічний спокій героям, які віддали своє життя в боротьбі за незалежну і суверенну Україну!

Слава Україні! Героям слава!

Коментарі закриті.