29 липня, 2021

У Японії триває „Олімпіяда-2020“

Збірна України на параді команд. (Фото: НОК України)

У столиці Японії 23 липня на 68-тисячному Національному стадіоні Токіо відбулася офіційна церемонія відкриття XXXII літніх Олімпійських ігор. Олімпіяда мала відбутися 2020 року, але через пандемію її перенесли на рік. При цьому назву „Олімпіяда-2020“ організатори вирішили залишити. Через зростання випадків зараження коронавірусом стадіони у Токіо та трьох сусідніх префектурах Тіба, Канагава і Сайтама заповнені не будуть. Під час церемонії відкриття на трибунах Національного стадіону були присутні представники міжнародного та національних олімпійських комітетів, а також офіційні особи, спонзори, журналісти.

24 липня: перша медаля України
Є перша медаля України в Токіо-2020. Дар’я Білодід (до 48 кг) перемогла Ширу Рішоні (Ізраїль) в сутичці за третє місце і здобула „бронзу“.

25 липня: друга медаля України
Український фехтувальник Ігор Рейзлін став бронзовим призером Олімпіяди-2020. У поєдинку за третє місце в індивідуальному турнірі шпажистів він переміг італійця Андреа Сантареллі.

26 липня: попереду нові змагання

Українським тенісисткам Людмилі та Надії Кіченок вдалося пробитися до чвертьфіналу парного турніру на Олімпійських іграх в Токіо.

Дар’я Білодід

Після перемоги над дуетом з Індії Санія Мірза- Анкіта Райна у першому колі змагань вони успішно подолали й друге коло.

Ще одна тенісистка Еліна Світоліна, яка представляє Україну в індивідуальних змаганнях, також пробилася до наступного кола турніру.

Ігор Рейзлін

Почалися змагання у стрибках у воду. Першими з українців у боротьбу за медалі вступили Олег Сербін та Олексій Середа у синхроні з 10-метрової вишки. За підсумками турніру вони посіли високе 6 місце.

Олімпійська чемпіонка у фехтуванні на шаблях Ольга Харлан зупинилася на старті індивідуальних змагань. Зустріч з фехтувальницею Ян Хенюй завершилася з рахунком 12:15 на користь представниці Китаю.

У змаганнях зі стендової стрільби Ірина Маловічко завершила свій виступ в Токіо.

Олена Костевич та Олег Омельчук

27 липня: стріляли влучно
Українські стрільці Олена Костевич та Олег Омельчук у стрілецькому центрі „Асака“ здобули перемогу у бронзовому фіналі змагань змішаних команд зі стрільби з пневматичного пістолета (дистанція 10 метрів). У напруженій боротьбі за третю сходинку олімпійського п’єдесталу вони були влучніші за своїх суперників з Сербії Зорани Аруновіч і Даміра Мікеца.

28 липня: Світоліна у півфіналі
Веслувальний слалом. Жінки. Каное. Вікторія Ус за підсумками кваліфікаційних заїздів пробилася у півфінал. Півфінали відбудуться 29 липня.

Українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла Камілу Джорджі і пройшла у півфінал турніру. Суперницею Еліни Світоліної у півфіналі 29 липня буде Маркета Вондроушова з Чехії. В особистих зустрічах Е. Світоліна попереду (3:1).

Коментарі закриті.