1 вересня, 2017

У параді в День Незалежности України брали участь воїни НАТО

Військова парада на Хрещатику. (Фото: „Кореспондент“)

КИЇВ. – У День Незалежности України 24 серпня у Києві відбулася військова парада‚ у якій взяли участь українські військові і військовослужбовці країн НАТО. Техніка у параді не брала участі‚ вона була виставлена на Европейській площі. У центр Києва прибуло 70 зразків української військової техніки, з яких 25 абсолютно нові.

Хрещатиком пройшли 4,500 українських військових, з яких близько 1.000 – учасники антитерористичної операції на сході України. Також було 200 військових, нагороджених за мужність. У параді взяли участь США, Канада, Польща, Молдова, Румунія, Грузія, Великобританія, Естонія, Латвія. Всього були запрошені до участи представники всіх 29 країн-членів НАТО. Музичний супровід забезпечували 500 представників зведеної оркестри.

Уперше в історії незалежної України на параді був присутній керівник Пентагону Джеймс Метіс. Були також Посол США в Україні Марі Йованович, спеціяльний представник США для України Курт Волкер. З промовою виступив Президент України Петро Порошенко.

Під час паради Хрещатиком пройшла група прапороносців в новій церемоніяльній уніформі з бойовими прапорами війська Української Народної Республіки‚ зокрема з прапором Першого Українського Козацького Полку ім. Богдана Хмельницького, який в 1917 році брав участь в параді на Хрещатику. Духова оркестра виконала „Запорізький марш“, який написав композитор Микола Лисенко і використовувала Армія УНР.

 

Коментарі закриті.