4 листопада, 2022

У Лимані отримали допомогу УПЦ США

У місто Лиман привезли допомогу. (Фото: Donetsk Eparchy of the Orthodox Church of Ukraine)

ЛИМАН, Донецька область. – Українська Православна Церква США у співпраці із відділом Соціяльного служіння Православної Церкви України надали благодійну допомогу на деокупованій території Донецької области – у місті Лиман. Ці люди, яким доставили гуманітарний вантаж, побачили справжнє пекло на землі…

Зруйновані будинки, немає світла, газу, опалення. Багато людей загинуло, а  ті, хто вижили, – дуже нещасні.  Велика потреба в медикаментах, сірниках, сухому пальному, теплому одязі та їжі швидкого приготування.

Завдяки вірним та доброчинцям УПЦ США вдалося передати допомогу 210  родинам, розвозячи її по всьому місту. Їхній радості та вдячності не було меж, а деякі навіть плакали, що саме Церква не залишає їх на одинці з тими життєвими викликами і потребами, які спричинила ця війна,  а привезла цю їжу і засоби гігієни.

Значна частина будинків у місті Лиман знищена ворожою артилерією.

Люди попросили про молитву за справедливий мир і перемогу українського війська над ворогом. Старенька бабуся  розповіла, що у неї загинула вся родина і два внуки… Її дім повністю згорів внаслідок влучання ворожої російської ракети, а вона живе у сусідки-куми. Також в цьому місті дуже багато літніх людей, прикутих до ліжка, яким також вдалося передати допомогу.

Дуже просили, щоб в наступний раз привезли будівельні матеріяли для відновлення домівок. Діти просили іграшки. Також дуже потрібні ліхтарики, батарейки та ліки від застуди і теплий одяг.

 

Коментарі закриті.