4 листопада, 2022

У звільненому Лимані вийшла газета

Друкують свіжий випуск лиманської „Зорі”.

У звільненому Лимані 27 жовтня вперше після визволення читачі отримали місцеву газету. Про це повідомила Національна спілка журналістів України.

„Майже сім місяців Лиман був без газети, – сказав у коментарі головний редактор „Зорі” Олександр Пасічник. – Дякуємо Спілці журалістів, особливо її голові Сергію Томіленку, іноземним донорам за фінансування випуску газети, краматорській друкарні – за оперативний друк, міській раді й волонтерам – за розповсюдження.

Наразі Лиман повністю зруйнований окупантами. Раніше його називали перлиною Донбасу, тепер це руїна. Нечисленні жителі, що залишилися в ньому, не мають ні газу, ні води, ні електрики. Тож свіжий випуск „Зорі” поширюють разом з гуманітарною допомогою представники місцевого самоврядування, волонтери, старшини тих багатоповерхових будинків, в яких ще тліє життя. Зворотній зв’язок свідчить, що жителі міста та багатьох інших населених пунктів громади дуже раді знову бачити улюблену газету“. 

Головний редактор газети Олександр Пасічник.

За словами О. Пасічника, з початку року це 19-те число „Зорі”, спецвипуск. У ньому редакція не відходить від своїх споконвічних правил – писати про людей громади. Газетярі пам’ятають, що повинні випустити 100 номерів за рік, але з огляду на війну це може виявитися неможливим. Проте вони пообіцяли докладати всіх зусиль, щоб місцевий часопис і далі існував, процвітав та був у пошані читацької авдиторії.

Вже вийшла газета „Обрії Ізюмщини”. Найближчим часом вийдуть перші випуски ще двох місцевих газет – у Донецькій та Харківській областях.

Коментарі закриті.