4 листопада, 2022

Американська компанія випускатиме скло

КРОПИВНИЦЬКИЙ. – У Кіровоградській реґіональній торгово-промисловій палаті наприкінці жовтня представили проєкт заводу із виробництва флоат-скла. Презентація відбулася під час перебування на Кіровоградщині Амре Юнуса – співкеруючого партнера голдинґу „Magellan Investment Holdings“, візиту якого супроводжує „Ukraine Invest“. 

Ця американська компанія  має участь в енерґетиці та природних ресурсах, аерокосмічній та оборонній галузі та технологіях. Її офіси є в Лондоні, Люксембурзі та Цюріху.

 Завод, що плянують збудувати, стане єдиним в Україні сучасним високотехнологічним підприємством з виробництва флоат-скла за стандартами ЕС. Його виробнича потужність складатиме 510 тонн готової продукції на добу.

Це скло вирізняється високою оптичною прозорістю, ідеально пласкими й паралельними поверхнями. Для підвищення міцности флоат-скло може бути додатково укріплене спеціяльною захисною плівкою. Властивості флоат-скла дозволяють застосовувати його в усіх сферах людської діяльності. 

Загальна сума інвестицій, що мають бути вкладені у виробництво – близько 250 млн евро. А розташування заводу на Кіровоградщині дозволить створити понад 340 робочих місць. 

Коментарі закриті.