19 листопада, 2020

Уродженка України обрана до Палати представників США

Вікторія Спартц. (Фото: spartzfor congress.com)

Уродженка України Вікторія Спартц, яка народилася на Чернігів­щині, потрапляє до Палати представників Конґресу США. Як свідчать результати підрахунку 99 відс. голосів, за республіканку В. Спартц проголосували 50.1 відс. виборців у 5-му окрузі у штаті Індіяна. Її конкурентка, кандидатка від демократів Кріс­тіна Гейл, отримала 45.8 відс. голосів.

На своїй сторінці у Facebook новообрана конґресвумен подякувала виборцям за довіру, а також родині та друзям за підтримку.

Перемога В. Спартц стала попередженням для демократів, які сподівалися вибороти місця в районах з освіченим, заможним населенням, як от 5-ий округ в Індіяні, гадаючи, що втра­та популярности Доналда Трам­па потягне за собою вниз і кандидатів-республіканців, пише „The New York Times”.

В. Спартц (дівоче прізвище Куль­гейко) народилася у місті Носівка на Чернігівщині в родині інженерів, отримала ступінь бакалавра та маґістра з міжнародної економіки в Київському національному економічному університеті. У 2000 році вона одружилася з американцем Джей­соном Спартцем і переїхала до США, де отримала диплом маґістра в бізнес-школі Універ­си­тету Індіяни, де лишилася викладати. В. Спартц працювала в бізнес-структурах та державних установах, зокрема на посаді фінансового керівника генеральної прокуратури Індіяни. Вона має власний бізнес в галузі фінансових консультацій, фармерському господарстві та нерухомості.

Вікторія Спартц з родиною в Індіяні. (Фото: spartzfor congress.com)

У 2017 році В. Спартц обрали до сенату штату Індіана, де вона замінила Люка Кенлі, який вийшов на пенсію.

Наступною сходинкою стало висування до Палати представників Конґресу США.

У своїй кампанії В. Спартц наголошувала на своєму походженні, стверджуючи, що це зформувало її політичні погляди. В одному зі своїх передвиборчих роликів під назвою „Стоп соціялізм” В. Спартц дивиться на відео з червоними прапорами із зображенням Леніна та дов­гими чергами з людей, які стоять за продуктами.

У розмові з виданням „IndyStar” вона згадала розповідь дідуся про те, як радянська влада відібрала у їхньої родини власне господарство під час колективізації та про Голодомор у 1930-их роках.

Щороку вона приїжджає до Украї­ни провідати бабусю і дідуся в Носів­ці на Чернігівщині, писала про неї газета „Голос України”.

Коментарі закриті.