16 грудня, 2022

УПЦ США продовжує допомогу Україні

В Україну доставлено допомогу Української православної церкви США. (Фото: Митрополит Сергій, Донецьк)

СОМЕРСЕТ, Ню-Джерзі. – За тисячі миль від України духовенство та вірні Української православної церкви США рішуче відреаґували на термінову гуманітарну катастрофу, спричинену війною. Парафіяльні громади з усієї країни почали збирати та відправляти в Україну медичні та матеріяльно-технічні засоби. З благословення Митрополита Антонія Духовний центр УПЦ США, діючи через служіння консисторських управлінь церкви, активно займався забезпеченням медичним і продовольчим постачанням спустошених районів України. Одеська, Миколаївська, Херсонська, Донецька, Запорізька та Київська області отримали продовольство та медикаменти, а також понад 200 тонн питної води та матеріяльно-технічного забезпечення для мешканців зруйнованих районів.

Архиєпископ Даниїл щодня отримує оновлення від волонтерів в Україні та разом з директором Консисторійного офісу християнської благодійности протодияконом Ігорем Махлаєм та скарбником УПЦ США о. Стівеном Гутніком приймають найнеобхідніші рішення, які впливають на доставку та розподіл гуманітарної допомоги в Україні.

У 20 кілометрах від лінії фронту солдати Бахмута отримали матеріяльно-технічне забезпечення декількох дронів, які надають рятівну інформацію про пересування російських військ, які атакують мирні села і міста району. Придбано та доставлено портативні печі та обігрівачі військовослужбовцям України, які несуть службу на передовій Донецької области.

Місто Костянтинівка, що за 20 кілометрів від Бахмута, продовжує отримувати допомогу від УПЦ США, щоб прогодувати біженців, вагітних жінок, дітей, людей похилого віку, людей з інвалідністю.

У Дніпропетровській області церква має можливість роздавати продукти харчування та медикаменти біженцям з Маріюполя та прилеглих районів. Портативні обігрівачі та ковдри, ласощі для дітей та підгузники для немовлят продовжує закуповувати та доставляти УПЦ США.

Коментарі закриті.