16 грудня, 2022

Відкрили Будинок героїв

Будинок героїв для реабілітації та протезування українських воїнів.

НЮ-ЙОРК. – 7 грудня у День Збройних сил України на Статен Айленді відкрили Будинок героїв для реабілітації та протезування українських воїнів, які втратили на війні свої кінцівки. Його перші мешканці Віктор Нестеренко та Антон Домарацький нещодавно пройшли лікування та отримали сучасні протези у Ню-Йорку.

Здійснює програму реабілітації поранених керівник благодійної організації „Kind Deeds“ Олександр Рубцов, який має компанію, що займається нерухомістю.

За його словами, він зняв у оренду будинок з цією метою та збирає донорські кошти для подальшої реабілітації українських бійців. Цього року очікується приїзд ще чотирьох поранених. Один сучасний протез коштує 12– 15 тис. дол. Воїнами на волонтерських засадах займаються лікар-реабілітолог українського походження Дмитро Шевченко та протезист Стефан Манучарян.

Постійний представник України при ООН Посол Сергій Кислиця, який узяв участь у церемонії відкриття Будинку героїв, зазначив, що українська армія ніколи не була настільки важлива для виживання України, як нині.

У церемонії відкриття будинку взяли участь Генеральний консул України у Ню-Йорку Олексій Голубов, почесний консул України Ірина Мазур, а також священики, які освятили новий дім.

Учасники відкриття Будинку героїв.

 

Коментарі закриті.