15 червня, 2017

Українські діти приїхали на море

Українські діти та Катерина Київська виконують гимн України. (Фото: Світлана Глаз)

ТЕЛЬ-АВІВ. – Завдяки спільній ініціятиві ізраїльської добровольчої групи „Допомога“ та українського благодійного фонду „Стрічка надії“ діти з прифронтової зони сходу України наприкінці травня відвідали Єрусалим, інші міста Ізраїля, відпочили на березі Середземного моря.

У одному з павільйонів Тель-Авіву відбувся благодійний ярмарок, де можна було купити сувеніри з України і виготовлені ізраїльськими друзями України з добровольчої організації „Добро“, яку очолює етнічна грузинка Ніно Чачуа. Це завдяки їй сотні кілограмів допомоги уже переправлено дитячим будинкам сходу України та воякам у цій неоголошеній війні.

Гостями ярмарку були Народна артистка України, Герой України Ада Роговцева, її донька, режисер і актриса театру Катерина Степанкова та режисер фільму про депортацію кримських татар у 1944 року з півострова Крим Ахмет Сеітаблаєв.

На сцену піднялися діти, щоб прочитати вірші про війну і заспівати гимн України. Це було так зворушливо, що плакали діти і дорослі.

Посол України в Ізраїлі Генадій Надоленко подякував організаторам і присутнім за розуміння українського сьогодення і висловив надію, що ситуація вирішиться позитивно на користь України уже найближчим часом.

Головним спонзором заходу став заступник голови Всеукраїнської аґрарної ради України Сергій Тарасов. Одна з учасниць події Юлія Федорко написала у соціяльній мережі: „На всіх континентах, на відстані тисяч кілометрів українці є одним цілим! І всі ми хочемо миру нашій Україні – прекрасній країні, в якій живуть сильні і згуртовані люди! Завдяки таким як ви, у нас буде майбутнє! І нехай з нами завжди будуть віра і надія“. І любов, додала організаторка події Катерина Київська, яка подбала, щоб українські діти відпочили від війни.

Усі гроші, зібрані від продажу виробів, підуть на потреби одного з дитячих будинків сходу України.

Коментарі закриті.