15 червня, 2017

У фінській столиці прославили великих поетів

На урочистому зібранні в Гельсінкі (зліва): Денис Перцев, Валентина Шемчук, Посол Андрій Олефіров. (Фото: Руслана Шучаліна)

ГЕЛЬСІНКІ. – Увічнення пам’яті Тараса Шевченка й Лесі Українки 15 січня об’єднало полтавців та земляків у Фінляндії й Гадячі. У Посольстві України у Фінляндії вони відтворили магічність національних обрядів й згадали жертовних оборонців рідного краю від російських аґресорів на Донбасі.

Виступили актори-аматори Українського народного театру під художнім керівництвом головного режисера Ігоря Фрея. Голова обласного відділення Міжнародної організації „Жіноча громада“ Валентина Шемчук звернулася до учасників урочистостей зі словами щирої вдячности за співпрацю й передала Послові України у Фінляндії Андрієві Олефірову патріотичні подарунки для юних представників української гельсінкської громади. Вона вручила голові Товариства українців у Фінляндії Денисові Перцеву портрет Т. Шевченка роботи Дмитра Короля.

У Гадячі портрет Лесі Українки, який теж виконав Д. Король, 22 лютого став подарунком від автора й обласного відділення Міжнародної організації „Жіноча громада“ одній із найстаріших книгозбірень – Центральній районній бібліотеці, яка носить ім’я великої доньки України

Коментарі закриті.